Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z ryżem
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Brokuła umyć, rozdzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę z groszkiem ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i masła.
Połączyć wszystkie składniki: ugotowany ryż, różyczki brokuła oraz marchewkę z groszkiem. Dodać kukurydzę oraz ziarna słonecznika. Wymieszać.
Zmieszać oliwę z sokiem cytryny. Przyprawić solą oraz pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać z sałatką ryżową.
Brokuła umyć, rozdzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę z groszkiem ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i masła.
Połączyć wszystkie składniki: ugotowany ryż, różyczki brokuła oraz marchewkę z groszkiem. Dodać kukurydzę oraz ziarna słonecznika. Wymieszać.
Zmieszać oliwę z sokiem cytryny. Przyprawić solą oraz pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać z sałatką ryżową.