karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Sałatka węgierska

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Specjalna sałatka na specjalne okazje!

Sałatka węgierska

Składniki:

Sałatka węgierska

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka węgierska
Wszystkie warzywa umyć. Ziemniaki obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Ogórki pokroić w plasterki, paprykę i sałatę w niedługie paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić drobno. Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki, to samo z jajkami. Wszystko razem połączyć, dodać kukurydzę i wymieszać z majonezem (opcjonalnie można dodać również ketchup) i doprawić solą i pieprzem.

W zależności od tego jak chcemy, żeby sałatka wyglądała lub w jakiej postaci chcemy ją spożywać, warzywa możemy pokroić bardzo drobno, a nie w plasterki, jak jest w opisie.