anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Sałatka wielo-jarzynowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i bardzo prosta sałatka jarzynowa.

Sałatka wielo-jarzynowa.

Składniki:

Sałatka wielo-jarzynowa.

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wielo-jarzynowa.
W dużym garnku należy ugotować umyte wcześniej ziemniaki i marchew. Następnie warzywa studzimy i obieramy ze skórki. Jajka należy ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ogórki kiszone należy obrać ze skórki. Ziemniaki, marchew i ogórki kiszone należy pokroić w kostkę, ugotowane wcześniej jajka należy obrać ze skorupki i posiekać. Wszystkie pokrojone składniki należy wrzucić do wysokiego naczynia, dodać odsączony z zalewy groszek, doprawić solą, pieprzem i dodać 5 łyżek stołowych majonezu. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Smacznego :)

Tagi:

jajko jajka