kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sałatka wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna

Składniki:

Sałatka wielowarzywna

 

  • po 25 dag fasolki szparagowej, porów, kalafiora, cukini i marchewki
  • po 50 dag pomidorów i papryki czerwonej
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • nasiona kopru
  • czosnek

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarzywna
Fasolke pokrojona na kawałki, pora pokrojonego na 2-cm. kawałki, kalafiora podzielonego na różyczki, cukinię i marchewkę pokrojone w słupki zblanszować. Pomidory i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę zanurzyć w gorącej wodzie, obrac ze skórki i pokroić: pomidory w plastry a paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać i włożyć do słoików. Wrzaca zalewą z litra wody, soli, cukru, kwasku i przypraw zalać warzywa. Zamknąć sloiki i pasteryzować 25 minut.