Sposób przygotowania:
Sałatka wielowarzywna Asus
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i posiekać w piórka. Ogórka pokroić w plasterki, pomidory sparzyć , obrać dokładnie ze skórki i podzielić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Wszystkie przygotowane warzywa wrzucić do dużej miski, posolić i wymieszać.Następnie przygotować zalewę. Składniki zalewy ugotować i ostudzi, wlać do warzyw doprawić pieprzem najlepiej świeżo zmielonym, posypać posiekaną natką pietruszki oraz posiekanym koperkiem. Na koniec sałatkę nakładać do słoików, lekko ucisnąć, uzupełnić zalewą. Do każdego słoika wlać po jednej łyżce oleju. Zamknąć i pasteryzować 20 minut.