Sposób przygotowania:
Sałatka winogronowo-serowa
Winogrona wymyć, osaczyć z wody, usunąć ogonki. Owoce przekroić na pół i wyjąć pestki. Ser pokroić w paski. Orzechy grubo posiekać. Następnie sałatę umyć, osuszyć z wody i podzielić na małe kawałki. Ułożyć w salaterce, następnie dodać ser i winogrona. Miód wymieszać razem z octem winnym i doprawić do smaku sola i pieprzem, połączyć wszystko z olejem. Następnie przygotowanym sosem polać sałatkę ( ważne aby to zrobić tuż przed podaniem aby sałata nie skurczyła się ). Posypać orzechami włoskimi. Odstawić na 20 minut w chłodne miejsce. Podawać na przystawkę albko jako dodatek do pieczonego drobiu lub cielęciny. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia na prawdę pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka ; ) . Smacznego ; )