Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna 2
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić. Kukurydzę oraz groszek z puszki dokładnie odcedzić. Ogórki umyć i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, odkroić ogonki i pokroić w plasterki, a plasterki jeszcze na pół. Makaron wymieszać z pomidorami, ogórkami, rzodkiewkami oraz odcedzonym groszkiem i kukurydzą. Natkę pietruszki dokładnie umyć i posiekać, a następnie dodać do sałatki. Cebulę obrać, pomoczyć zimną wodą, aby nie szczypała w oczy, a ,później pokroić w drobną kostkę. Do sałatki dodać słonecznik oraz umyte kiełki. Do sałatki dodać kilka rodzynek. W garnuszku wymieszać miód oraz oliwę, a następnie polać sosem sałatkę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, Wszystko razem dokładnie wymieszać.