Sałatka wiosenna Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sałatkę wiosenną

Sałatka wiosenna  Asus

Składniki:

Sałatka wiosenna Asus

 

  • 1 pęczek dużych rzodkiewek
  • 1 średnia sałata lodowa
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek pietruszki
  • 3 małe pomidory
  • 1 duży ogórek zielony
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 100 ml. oliwy
  • 5 dag. cukru
  • 15 dag. masła
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna Asus
Na patelni podgrzać cukier z masłem, dodać pokrojony w małą kostkę rabarbar, chwilę poddusić i odstawić aż ostygnie. Pomidora ogórka umyć i pokroić w średnią kostkę, rzodkiewki w cienkie plasterki, umytą i osączoną sałatę porwać na małe kawałki i włożyć do miseczki. Oliwę wymieszać dokładnie z solą, pieprzem i lekko skropić sałatę. Dodać osączoną z zalewy kukurydzę konserwową i przygotowany rabarbar, dodać posiekany koperek, całość delikatnie wymieszać. Na koniec wierzch sałatki posypać posiekaną na drobno natka pietruszki.

Tagi:

sałata