Sposób przygotowania:
Sałatka 'Wyspa'
Pora drobno posiekać. Kukurydzę, ananasa i seler odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce. Ananasa pokroić na drobne kawałki. Nitki selera również pokroić. Jajka ugotować na twardo . Oddzielić żółtka od białek i zetrzeć na małych oczkach.
W misce umieścić ser, por, ananasa, seler, kukurydzę, białka. Posolić i wymieszać. Dodać majonez, ok 2-3 łyżki. Wymieszać dokładnie. Wyrównać i odwrócić na talerzu, by powstała 'kopuła'. Posmarować delikatnie majonezem. Obsypać żółtkiem.
Na długie wykałaczki nałożyć oliwki, ostatnią na każdym patyku udekorować natką pietruszki i dół sałatki również udekorować natką. Wbić wykałaczki z oliwkami w sałatkę.
W misce umieścić ser, por, ananasa, seler, kukurydzę, białka. Posolić i wymieszać. Dodać majonez, ok 2-3 łyżki. Wymieszać dokładnie. Wyrównać i odwrócić na talerzu, by powstała 'kopuła'. Posmarować delikatnie majonezem. Obsypać żółtkiem.
Na długie wykałaczki nałożyć oliwki, ostatnią na każdym patyku udekorować natką pietruszki i dół sałatki również udekorować natką. Wbić wykałaczki z oliwkami w sałatkę.