Sposób przygotowania:
Pulpeciki na parze z czosnkowym tagliatelleKROK 1

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Makaron ugotować według zaleceń.
KROK 2

Do miski wrzucić cebulę, marchew, mięso, natka pietruszki, jajko, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
KROK 3

Zwilżonymi dłońmi uformować niewielkie pulpeciki i gotować na parze 10-15minut.
KROK 4

W trakcie gotowania pulpecików pokrojony czosnek podsmażyć na łyżce oliwy.
KROK 5

Do czosnku dodać 50ml jogurtu greckiego. Doprawić delikatnie solą i gałką muszkatołową.
KROK 6

Do sosu wrzucić ugotowany makaron i wymieszać.
KROK 7

Na talerz nałożyć porcję makaronu, dodać pulpeciki i całość posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)