Sposób przygotowania:
Bakłażan zapiekany z pomidorem i mozarellą
Bakłażana myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w plastry i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Nacieramy oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Na podpieczonych plastrach bakłażana układamy pomidora pokrojonego w grube plasterki oraz mozzarellę. Posypujemy posiekanymi listkami bazylii i oprószamy oregano.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy jeszcze przez około 10 minut, aż mozzarella się rozpuści.
Na podpieczonych plastrach bakłażana układamy pomidora pokrojonego w grube plasterki oraz mozzarellę. Posypujemy posiekanymi listkami bazylii i oprószamy oregano.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy jeszcze przez około 10 minut, aż mozzarella się rozpuści.
lukrowanepierniczki
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2
mocsłodkości