mize

mize

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Sałatka z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekka sałatka dla osób, które chcą na wiosnę wałczyć ze złym cholesterolem. Z waflami kukurydzianymi smakuje wyśmienicie.

Sałatka z awokado

Składniki:

Sałatka z awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado
Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry. Do pokrojonego awokado dodać pomidora i cebulę pokrojone w drobną kostkę. Papryczkę chili. pozbawić nasionek i też drobno pokroić. Jeżeli ktoś woli mniej pikantnie to można chili zastąpić zwykłą czerwoną papryką. Dodać dwie łyżki jogurtu typu greckiego (powinien być gęsty). Pieprz, szczyptę bazylii, oregano i zmielonej kolendry. Wymieszać. Można nakładać sałatkę wprost na wafle lub jeść prosto z miski za pomocą wafli.

Tagi:

awokado