kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z awokado, rzodkiewek i mozzarelli z dodatkiem jogurtu naturalnego. Polecam na śniadanie lub kolację.

Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i za pomocą łyżki wyjmujemy ze skórki miąższ. Kroimy w niedużą kostkę. Z cytryny wyciskamy sok i skrapiamy pokrojone awokado. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy kroimy w kosteczkę. Mozzarellę wyjmujemy z opakowania i kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa i mozzarellę przekładamy do miski, dodajemy jogurt i przyprawy. Mieszamy.
Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli
Obraną z łusek cebulę i czosnek i rzodkiewkę kroimy w kosteczkę.
Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli
Pokrojone awokado skrapiamy sokiem z cytryny.
Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli
Odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy kostkę.
Sałatka z awokado, rzodkiewek, mozzarelli
Wszystkie składniki na sałatkę wkładamy do miski i mieszamy.