Podudzia z lekką sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to lekkie, niskokaloryczne danie, którym można się najeść i jest bardzo smaczne oraz proste w wykonaniu.

Podudzia z lekką sałatką

Składniki:

Podudzia z lekką sałatką

 

  • osiem podudzi (pałek) z kurczaka
  • 3 pomidory
  • 2 kulki sera mozzarella
  • przyprawa do kurczaka, sól, bazylia

Sposób przygotowania:

Podudzia z lekką sałatką
1. Podudzia gotować w garnku z wodą około czterdziestu pięciu minut.

2. Gdy się ugotują, podsmażyć na patelni i posmarować je przyprawą do kurczaka.

3. Pokroić pomidory i mozarellę na drobne kawałki, posolić i doprawić dużą ilością bazylii. Dolać trochę oleju i pomieszać.

4. Podudzia podać razem z sałatką.