kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z bakłażanów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umyte bakłażany upiec, uważając aby się nie przypaliły. Po ostygnięciu obrać ze skórki i posiekać,

Sałatka z bakłażanów

Składniki:

Sałatka z bakłażanów

 

  • 1/2 kg bakłażanów
  • 5 dkg cebuli lub szalotki
  • kilka listków rzeżuchy lub zielonej pietruszki
  • 3 łyżki oleju,
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 1 jajo ugotowane na twardo

Sposób przygotowania:

Sałatka z bakłażanów
Umyte bakłażany upiec, uważając aby się nie przypaliły. Po ostygnięciu obrać ze skórki i posiekać, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę sałtkową lub szalotki, olej, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Po wyłożeniu na salaterkę udekorować cząstkami jaja ugotowanego na twardo i listkami rzeżuchy lub pietruszki.

Tagi:

bakłażan