Sposób przygotowania:
Sałatka z brązowym ryżem, łososiem i selerem
Ryż brązowy gotujemy przez 30 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Po przestudzeniu wrzucamy ryż do sporej miski.
Łososia obieramy z ości i skóry. Dodajemy do ryżu.
Oczyszczony seler naciowy kroimy w plasterki i dodajemy do reszty składników razem z papryką pokrojoną w kostkę.
Dodajemy również porwane na kawałki liście szpinaku oraz odsączony groszek.
Przygotowujemy sos z oliwy i sosu sałatkowego. Polewamy nim sałatkę. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Łososia obieramy z ości i skóry. Dodajemy do ryżu.
Oczyszczony seler naciowy kroimy w plasterki i dodajemy do reszty składników razem z papryką pokrojoną w kostkę.
Dodajemy również porwane na kawałki liście szpinaku oraz odsączony groszek.
Przygotowujemy sos z oliwy i sosu sałatkowego. Polewamy nim sałatkę. Przyprawiamy do smaku pieprzem.