mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Sałatka z brokułów, tuńczyka i ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Taką sałatkę można podawać samodzielnie, lub do zimnych mięs i ryb.

Sałatka z brokułów, tuńczyka i ogórków

Składniki:

Sałatka z brokułów, tuńczyka i ogórków

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brokułów, tuńczyka i ogórków
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Dokładnie osączyć. Ogórki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, umyć, pokroić na kawałki. Tuńczyka osączyć z zalewy, zmiksować z czosnkiem i kaparami blenderem. Dodać majonez, sok z cytryny, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Brokuły połączyć z ogórkiem. Polać sosem, wymieszać i podawać.