mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Sałatka z brukselki i ogórków konserw.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zielona sałatka na chłodne dni

Sałatka z brukselki i ogórków konserw.

Składniki:

Sałatka z brukselki i ogórków konserw.

 

  • 500g brukselki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 małe cebulki konserwowe
  • 4 łyżki oleju
  • 100g sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z brukselki i ogórków konserw.
Brukselkę umyć, oczyścić. Do garnka wlać 1 L wody, zagotować, osolić, wrzucić brukselkę i gotować przez 15 minut. Brukselkę odecedzić, ostudzić i każdą główkę pokroić w plastry. Ogórki konserwowe osączyć, pokroić na półplasterki. Cebulki osączyć i drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce, utrzeć z olejem, tymiankiem i szczyptą soli. W salaterce wymieszać wszystkie składniki, polać sosem i podawać.