Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z brukselki po alzacku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod

Sałatka z brukselki po alzacku

Składniki:

Sałatka z brukselki po alzacku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brukselki po alzacku
Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. następnie odkryć na chwilę i gotować nadal pod przykryciem 10-15 minut. Odcedzić, Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, podlać piwem i dusić do odparowania piwa. Potem wystudzić, wymieszać  zbrukselką i śmietaną, doprawić do smaku.

Tagi:

piwo brukselka