Sposób przygotowania:
Sałatka z bulgurem i bakłażanemETAP 1:
Kaszę gotuję według opakowania. Bakłażana kroję w plastry solę z dwóch stron i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie sól zmywam.
ETAP 2:
Groszek wkładam na patelnię, dodaję odrobinę wody i na wolnym ogniu duszę go, aż będzie miękki około dwie minuty.
ETAP 3:
Cebule obieram i kroję w piórka, paprykę kroję w paski, pomidorki na pól. Na patelni przesmażam cebulę z papryką, pod koniec dodaję pomidorki. Wyjmuję na talerz.
ETAP 4:
Połowę bakłażana kroję w kostkę i smażę, połowę zostawiam plastry i też smażę na oleju. Wykładam na talerz. Kaszę mieszam z wszystkimi warzywami, doprawiam solą, pieprzem, dodaję natkę pietruszki i na końcu rukolę. Podaję z bratkami.