Sposób przygotowania:
Sałatka z buraczków
Buraki umyć, włożyć do garnka i ugotować w łupinach.
Gdy będą miękkie zalać zimną wodą celem zahartowania.
Lekko przestudzone obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i dodać trochę oleju.
Wymieszać i odstawić na 20 minut.
Ewentualnie w miarę potrzeby doprawić.
Gdy będą miękkie zalać zimną wodą celem zahartowania.
Lekko przestudzone obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i dodać trochę oleju.
Wymieszać i odstawić na 20 minut.
Ewentualnie w miarę potrzeby doprawić.
amadeo
zamiast octu daję sok z cytryny,a jeśli już ocet to winny biały
pieprz nie koniecznie i wolę bez cebuli
Jojo
luna