Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 392]

Sałatka z buraczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka z czerwonych buraczków ugotowanych i pokrojonych w cienkie paseczki. Idealna do mięs.

Sałatka z buraczków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z buraczków

 

  • 1/2 kg czerwonych buraczków
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy stołowej
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • Sok z cytryny, pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z buraczków
Buraczki umyć,ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Pokroić w cienkie paseczki. Natkę pietruszki opłukać i osuszyć. Pokroić drobno.

W naczyniu mieszamy pokrojone buraczki, posiekaną natką pietruszki. Dodajemy majonez i musztardą.

Mieszając doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Sałatka z buraczków
Ugotowane i wystudzone buraczki kroimy w cienkie słupki