Sposób przygotowania:
Sałatka z cukinią
Cukinię obieramy, a następnie przekrawamy wzdłuż na 4 części i wydrążamy środek, resztę szatkujemy razem z obranymi ogórkami. Cebule kroimy w piórka, a marchewki w cienkie plasterki. Umytą paprykę kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno, dodajemy około 2 łyżki, czosnek przeciskamy i wszystkie warzywa ze sobą mieszamy. Ocet podgrzewamy tak, aby rozpuścił się w nim cukier i sól, po czym wlewamy go do warzyw i mieszamy – odstawiamy na 3-4 godziny. Po tym czasie przekładamy sałatkę do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy do 25 minut.
Tit
caroline1983
anma59
Mysiunia
Cieszę się, że skorzystałaś z mojego przepisu :) Sałatka rzeczywiście bardzo smaczna :)
anma59
Mysiunia
w takim razie czekam na relację :)
evita0007
Mysiunia
Niestety w tej chwili nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.. sałatkę robiłam rok temu, całość do grudnia została zjedzona i nie pamiętam ile mi wtedy tego wyszło.. może anma59 odpowie na to pytanie, bo ja w tym roku jeszcze nie robiłam tej sałatki :)
evita0007
Nie no spoko.Zrobie sobie ją (mam nadzieję że mi wyjdzie,bo ja noga do takich rzeczy) i najwyżej dam do mniejszych słoiczków i gitara :)