Sposób przygotowania:
Sałatka z cykorią i pomarańczami
Rodzynki wsypujemy do miski w której będziemy robić sałatkę i zalewamy sokiem wyciśniętym z jednej z pomarańczy. Dodajemy płatki chili i skórkę startą z jednej pomarańczy i odstawiamy na godzinę. Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe, uważając, żeby ich nie spalić.
Dwie pomarańcze obieramy ze skórki i białych błonek i sam miąższ kroimy na kawałki, dorzucamy do miski. Dorzucamy również umytą, osuszoną i pokrojoną na kawałki cykorię.
Całość mieszamy i posypujemy płatkami migdałowymi.
Dwie pomarańcze obieramy ze skórki i białych błonek i sam miąższ kroimy na kawałki, dorzucamy do miski. Dorzucamy również umytą, osuszoną i pokrojoną na kawałki cykorię.
Całość mieszamy i posypujemy płatkami migdałowymi.