Sposób przygotowania:
Sałatka z cykorią, selerem i pasztetem
Cykorię, seler i szczypiorek umyć. Pokroić pałki selera i posiekać szczypiorek. Wyciąć głąb z cykorii , pokroić ją drobno i skropić sokiem z cytryny. Pasztet pokroić w drobna kostkę.
Wymieszać razem seler, cykorię, szczypiorek i odcedzone czarne oliwki i odcedzoną kukurydzę. Polać oliwą z oliwek i doprawić pieprzem.
Solić według uznania bo zarówno pasztet jak i oliwki są słone. Dodać kawałki pasztetu i jeszcze raz przemieszać. Smacznego.
Wymieszać razem seler, cykorię, szczypiorek i odcedzone czarne oliwki i odcedzoną kukurydzę. Polać oliwą z oliwek i doprawić pieprzem.
Solić według uznania bo zarówno pasztet jak i oliwki są słone. Dodać kawałki pasztetu i jeszcze raz przemieszać. Smacznego.