Sposób przygotowania:
Sałatka z cytrusów
Pomarańcze dokładnie umyć, obrać ze skórki, a następnie podzielić na części. Grejpfrut również umyć i obrać, a później podzielić na mniejsze części. Cytrynę umyć, obrać. Z cytrusów wyjąć pestki. Z cytryny wycisnąć sok, a z jednej połówki strzeć skórkę. Do miseczki wsypać podzielone na mniejsze kawałki pomarańcze oraz grejpfrut. Rodzynki zalać gorącą wodą i wyparzyć. Oliwki zielone odcedzić. Do miseczki, gdzie są cytrusy dodać wyparzone i odcedzone cytrusy oraz odcedzone oliwki. Orzech włoskie łuskane drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Miód, ocet balsamiczny, oliwę oraz wyciśnięty sok z cytryny wymieszać razem, a następnie polać zrobionym sosem sałatkę. Sałatkę doprawić do smaku pieprzem cytrynowym i posypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.