Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z czerwoną fasolką 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z fasolką i marynowanymi pieczarkami.

Sałatka z czerwoną fasolką 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolką 4

 

  • 1 garść roszponki
  • 1/2 cebuli
  • 2 pomidory
  • 10 marynowanych z ziołami pieczarek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 łyżeczki oleju
  • 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolką 4
Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać z roszponką. Pomidory pokroić w dużą kostkę. Fasolkę odsączyć i lekko opłukać wodą. Pomidory i fasolkę dodać do roszponki z cebulą. Dodać do tego przekrojone na 4 części pieczarki. Całość oprószyć lekko solą i pieprzem. Olej wymieszać z octem, cukrem, musztardą i pomidorami suszonymi na gładki sos, odstawić na kilka minut. Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.
Sałatka z czerwoną fasolką 4
Roszponka wymieszana z pokrojoną w kostkę cebulą.
Sałatka z czerwoną fasolką 4
Pomidory fasolka i pieczarki dodane do roszponki z cebulą.
Sałatka z czerwoną fasolką 4
Sos przygotowany z oleju octu cukru musztardy i suszonych pomidorów.

Tagi:

zioła fasolka