pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Sałatka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna sałatka do ziemniaków, z tym, że trzeba ją wstawić do słoików i odstawić na kilka dni

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty
Kapustę nasolić i odstawić na 2 godziny. Po 2 godzinach pokroić drobno. Jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce. Cebule drobno pokroić. Do garnka wlac wode, wsypać cukier, pół szklanki soli, ocet, 5 liści laurowych i trochę zilea angielskiego. Zagotować. Wcześniejsze składniki włożyć do słoików i zalać zalewą. Później pasteryzować 20 minut. Odstawić na kilka dni. Świetna do ziemniaków.