kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, sparzyć, odcedzić, przestudzić.

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli

 

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 100 g perłowej fasoli
  • 1-2 duże jabłka
  • 1 duza cebula
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego lub 1-2 łyżki octu
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli
Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, sparzyć, odcedzić, przestudzić. Fasolę ugotować (przed ugotowaniem namoczyć na noc lub kilka godzin). Jabłka i cebulę obrać, pokroić. Wszystko wymieszać, dodając olej, kwasek cytrynowy(lub ocet), sól i cukier.