pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka z czerwonych buraczków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smak buraczków schowany na zimę

Sałatka z czerwonych buraczków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z czerwonych buraczków

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonych buraczków
Buraki dokładnie myjemy i zwijamy w folię albuminową. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 200°C do miękkości. Następnie upieczone buraczki trzem na małej tarce. Część soku odlewamy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Łączymy z buraczkami, dolewamy ocet i przyprawiamy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinkę. Następnie nakładamy buraczki do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.
Sałatka z czerwonych buraczków
Sałatkę z buraków można przełożyć do słoików i pasteryzować

Tagi:

buraki