iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka z dzikiego ryżu i carpaccio

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka niskokaloryczna sałatka z dzikiego ryżu

Sałatka z dzikiego ryżu i carpaccio

Składniki:

Sałatka z dzikiego ryżu i carpaccio

 

  • 1 woreczek dziki ryż,
  • 1 szt papryka żółta,
  • 1 opakowanie szynka carpaccio,
  • Sól,
  • pieprz,
  • oliwa,
  • natka pietruszki,
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z dzikiego ryżu i carpaccio
Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie ok 30 min. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekana natkę pietruszki i posiekany szczypiorek.Mieszamy. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę żółta kroimy w długie cienkie paseczki dodajemy do sałatki . Szynkę carpaccio kroimy w paseczki mieszamy wszystko razem. Doprawiamy oliwa sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku/