Sposób przygotowania:
Sałatka z bobem, serem pleśniowym i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo.
Bób gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez około 15-20 minut. Następnie odcedzamy, a gdy wystygnie, obieramy bób ze skórek i wrzucamy do miski.
Dodajemy oliwki pokrojone na połówki oraz pomidora pokrojonego w kostkę.
Dodajemy ser pleśniowy pokrojony w sporą kostkę, mieszamy. Na wierzchu układamy jajka pokrojone w ćwiartki.
Przygotowujemy sos: mieszamy dokładnie jogurt naturalny z oliwą z oliwek oraz przyprawą do sałatek.
Polewamy sosem sałatkę, doprawiamy ją pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Bób gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez około 15-20 minut. Następnie odcedzamy, a gdy wystygnie, obieramy bób ze skórek i wrzucamy do miski.
Dodajemy oliwki pokrojone na połówki oraz pomidora pokrojonego w kostkę.
Dodajemy ser pleśniowy pokrojony w sporą kostkę, mieszamy. Na wierzchu układamy jajka pokrojone w ćwiartki.
Przygotowujemy sos: mieszamy dokładnie jogurt naturalny z oliwą z oliwek oraz przyprawą do sałatek.
Polewamy sosem sałatkę, doprawiamy ją pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.