Sposób przygotowania:
Sałatka z fasoli jaśka
Fasolę dokładnie umyć, a następnie zalać posoloną gorącą, przegotowaną wodą. Fasolę gotować, aż do osiągnięcia miękkości. Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju na złotawy kolor. Ugotowaną fasolę dobrze odcedzić i wymieszać z podsmażoną cebulą. Pestki z dyni obrać, a kiełki dobrze umyć. Obrane pestki dyni oraz umyte kiełki dodać do sałatki. Sałatkę polać oliwą z oliwek i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki dobrze umyć, a następnie dobrze posiekać i dodać do sałatki, a następni pnownie dobrze wymieszać. Smacznego!