Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z fasoli perłowej po bretońsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.

Sałatka z fasoli perłowej po bretońsku

Składniki:

Sałatka z fasoli perłowej po bretońsku

 

  • 200 g fasoli perłowej
  • 50 g rodzynków
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka kaprów
  • sól
  • pieprz
  • musztarda do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasoli perłowej po bretońsku
Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie, odcedzić i wystudzić. Wymieszać z opłukanymi rodzynkami i kaparami oraz oliwą i posiekaną natką pietruszki, doprawić solą, pieprzem i musztardą.


Tagi:

fasola