Sposób przygotowania:
Wegańskie brownie z czarną fasolą i bananami
🔘 Fasolę (moczyć przez 12 godzin, później gotować przez około 60 - 90 minut i posolić pod koniec gotowania). Ugotowaną czarną fasolę opłukać na sicie, odsączyć i pozostawić do wyschnięcia ( 700 g to waga po moczeniu i zewnętrznym osuszeniu). Jeśli użyjemy czarnej fasoli z puszki, to należy szczególnie dokładnie wypłukać ją na sicie, odcedzić, odsączyć i pozostawić do wyschnięcia (żeby nie poczuć smaku fasoli). Daktyle i figi (wcześniej moczyć w gąracej wodzie przez około 60 minut lub przez całą noc).
🔘 Ciasto na brownie: daktyle, figi i czarną fasolę umieścić w kielichu blendera, później dodać kakao, banany, olek kokosowy, sól, chili, syrop klonowy, esencję waniliową, ekspreso i zmiksować wszystko na gładki krem. Teraz dodać proszek do pieczenia, orzechy włoskie i ponownie wszystko razem dobrze wymieszać łyżką.
🔘 Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlać przygotowane ciasto i wyrównać. Brownie piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 - 25 minut w 175°C / Termoobieg /, aż powierzchnia będzie sucha. Upieczone brownie polać roztopioną czekoladą i pozwolić mu ostygnąć, później włożyć na 4 godziny do lodówki i tak schłodzony pokroić i cieszyć się jego smakiem. Ciasto koniecznie przechowywać w lodówce.
🔘 Ciasto na brownie: daktyle, figi i czarną fasolę umieścić w kielichu blendera, później dodać kakao, banany, olek kokosowy, sól, chili, syrop klonowy, esencję waniliową, ekspreso i zmiksować wszystko na gładki krem. Teraz dodać proszek do pieczenia, orzechy włoskie i ponownie wszystko razem dobrze wymieszać łyżką.
🔘 Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlać przygotowane ciasto i wyrównać. Brownie piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 - 25 minut w 175°C / Termoobieg /, aż powierzchnia będzie sucha. Upieczone brownie polać roztopioną czekoladą i pozwolić mu ostygnąć, później włożyć na 4 godziny do lodówki i tak schłodzony pokroić i cieszyć się jego smakiem. Ciasto koniecznie przechowywać w lodówce.
ciasteczka