Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Fit brownie z fasolą (bezglutenowe)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój dzisiejszy przepis wpisuje się w modę na desery fit, zdrowe. Brownie powstało tak naprawdę z kilku dodatków. Mamy tu puszkę fasoli czerwonej, trochę kakao i olej. Przygotowanie wypieku zajmuje kilka chwil.

Fit brownie z fasolą (bezglutenowe)

Składniki:

Fit brownie z fasolą (bezglutenowe)

na ciasto:

  • 400 g czerwonej fasoli z puszki
  • 125 ml oleju
  • 125 g cukru
  • 70 g kakao
  • 15 g proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Fit brownie z fasolą (bezglutenowe)
Czerwoną fasolę odcedzam z nadmiaru wody. Czerwona fasolę miksuję razem z olejem, cukrem, kakaem i proszkiem do pieczenia na gładką masę. Formę keksową wysmarowuję masłem i obsypuję bułką tartą. Przelewam ciasto do formy. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut do tzw. suchego patyczka. Dowolnie dekoruję.

Tagi:

okazje ciasta