Sposób przygotowania:
Sałatka z fasoli szparagowej
Fasolę umyć, pokroić na kawałki o długości 2 cm. obgotować w osolonej wodzie.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę obrać i pokroić w półkrążki, czosnek posiekać. Paprykę umyć i pociąć w kostkę, umytą pietruszkę posiekać.
Składniki na zalewę zagotować. Po kolei dodawać warzywa (fasolkę na końcu). Pogotować wszystkie składniki ok. 7 min.
Wkładać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 5 min.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę obrać i pokroić w półkrążki, czosnek posiekać. Paprykę umyć i pociąć w kostkę, umytą pietruszkę posiekać.
Składniki na zalewę zagotować. Po kolei dodawać warzywa (fasolkę na końcu). Pogotować wszystkie składniki ok. 7 min.
Wkładać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 5 min.
Pyza
msewka
Weroniczka