Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sałatka z fasoli szparagowej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna sałatka na zimową porę

Sałatka z fasoli szparagowej

Składniki:

Sałatka z fasoli szparagowej

 

 

  • Zalewa:
  • 1,5 szkl. octu
  • 1,5 łyżki soli
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1,5 szkl. oleju
  • 8 łyżek koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasoli szparagowej
Fasolę umyć, pokroić na kawałki o długości 2 cm. obgotować w osolonej wodzie.
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę obrać i pokroić w półkrążki, czosnek posiekać. Paprykę umyć i pociąć w kostkę, umytą pietruszkę posiekać.
Składniki na zalewę zagotować. Po kolei dodawać warzywa (fasolkę na końcu). Pogotować wszystkie składniki ok. 7 min.
Wkładać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 5 min.

Tagi:

fasola