cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Sałatka z fasoli z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

salatka z fasoli

Sałatka z fasoli z mięsem

Składniki:

Sałatka z fasoli z mięsem

 

  • 1 szklanka fasoli,
  • 2-3 ogórki kiszone,
  • 150-200 g mięsa wołowego lub wieprzowego bez kości,
  • 2 jajka,
  • 1 cebula,
  • majonez,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasoli z mięsem

Mięso
umyć, ugotować, pokroić w cienkie paseczki. Fasolę namoczyć, ugotować w
osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę drobno pokroić, sparzyć na sitku wrzątkiem.
Jajka ugotować na twardo, posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie
składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem
schłodzić w lodówce.


 Jest do bardzo pożywna sałatka, która może
stanowić samodzielne danie.