Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek jest bardzo smaczna i sycąca.

Sałatka z fasolki szparagowej

Składniki:

Sałatka z fasolki szparagowej

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolki szparagowej
Fasolkę umyć, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, ostudzić, obrać z włókien, pokroić na kawałki o dł.1 cm. Umyte pieczarki wrzucić na 5 minut do wrzącej wody, odcedzić i przelać zimną wodą. Zimne pieczarki drobno posiekać, włożyć do miski, dodać fasolkę, posiekany czosnek, majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, ułożyć w salaterce. Sałatkę można obłożyć cząstkami jajek lub jajka posiekać i wymieszać z sałatką. Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Podawać z wędliną .