Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej kalafiora i pomidoraETAP 1:
Z fasolki odciąć końcówki, umyć ją i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodę i zagotować. Gdy się zagotuje osolić i gotować do miękkości. Odcedzić i wystudzić.
Kalafiora włożyć do garnka i również ugotować w osolonej wodzie do miękkości ale tak aby się nie rozwalał. Wystudzić. Zimną fasolkę pokroić na małe kawałki i wrzucić do miski.
Pomidory pokroić w kostkę i dodać do fasolki. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do miski.
Zimnego kalafiora pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do miski. Wszystko skropić sokiem z cytryny. Wlać 2 łyżki oleju i dobrze wszystko wymieszać.
Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu.