Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem
Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końce i kroimy na mniejsze kawałki.
Zagotowujemy wodę, solimy. Na wrzątek wrzucamy fasole i gotujemy ok 5 min aż będzie miękka (ale nie może się rozgotować, musi zachować jędrność).
jajka gotujemy na twardo (ok 10 min), zalewamy zimną wodą, potem obieramy i kroimy kostkę.
Do miski wsypujemy fasolkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, chili i majonez wymieszany z jogurtem naturalnym w ulubionych proporcjach.
Mieszamy.
Zagotowujemy wodę, solimy. Na wrzątek wrzucamy fasole i gotujemy ok 5 min aż będzie miękka (ale nie może się rozgotować, musi zachować jędrność).
jajka gotujemy na twardo (ok 10 min), zalewamy zimną wodą, potem obieramy i kroimy kostkę.
Do miski wsypujemy fasolkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, chili i majonez wymieszany z jogurtem naturalnym w ulubionych proporcjach.
Mieszamy.