Sałatka z fetą i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sałatkę z sera fety i migdałami.

Sałatka z fetą i  migdałami

Składniki:

Sałatka z fetą i migdałami

 

 

  • Do sosu

 

  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka jasnego winnego octu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Cukier biały do smaku
  • Sól pieprz
  • 3 łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fetą i migdałami
Z pora odkroić zielone liście, białą łodygę umyć, odciąć korzenie, następnie pokroić w talarki. Migdały posiekać na bardzo drobno, oczyszczone papryczki z gniazd nasiennych pokroić w małą równą kostkę. Ser pokroić w grubą kostkę. Przygotowane składniki przełożyć do miseczki dodać oliwek i całość wymieszać. Na koniec składniki do sosu razem, dokładnie wymieszać i polać gotowym sosem sałatkę po całości oraz posypać posiekaną na drobno natką pietruszki.

Tagi:

sery sosy ser