Sposób przygotowania:
Sałatka z fetą i słonecznikiem na sałacie lodowej
Jajka ugotować, obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidora opłukać i pokroić na małe ćwiartki. Sałatę opłukać i poszarpać. Ser feta pokroić w kosteczkę.
Słonecznik uprażyć na patelni.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie paseczki. Czosnek obrać i rozgnieść praską, dodać śmietanę, majonez i wymieszać. Sałatę, cebulę, pomidora, jajka i ser feta przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym, doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać i na koniec posypać uprażonym słonecznikiem.
Słonecznik uprażyć na patelni.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie paseczki. Czosnek obrać i rozgnieść praską, dodać śmietanę, majonez i wymieszać. Sałatę, cebulę, pomidora, jajka i ser feta przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym, doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać i na koniec posypać uprażonym słonecznikiem.