Sposób przygotowania:
Sałatka z fetą w koperkowym dressingu
- Mix sałat myjemy, suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę. Moja rada: kostkę sera feta warto wyciągnąć z lodówki 30 minut przez użyciem, wówczas nie będzie problemu z pokrojeniem jej w kostkę. Polecam. - Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Papryczkę chilli kroimy umytą i osuszoną w cienkie plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamyi kroimy na ćwiartki. Warzywa dodajemy do sałat. Cebulkę kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do reszty. - W shakerze do dressingów mieszamy oliwę, miód, koperkowo-pietruszkowy delikat, sól, pieprzi chilli. Sałatę polewamy sosem, delikatnie mieszamy.
Jojo
góralka
Barbara Malafouris