Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanych warzyw z kuskusem
Papryki przekroić na pół i oczyścić z nasion. Cukinie dokładnie umyć i razem ze skórką pokroić wzdłuż w plastry o grubości 1 cm. Cebule obrać i pokroić w ćwiartki, każdą ćwiartkę rozdzielić na 2-3 części. Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Lekko posolić i odstawić na 30-60 minut aby puścił sok. Potem osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokrojoną cukinię i bakłażana skropić delikatnie olejem i oprószyć przyprawa do grillowanych warzyw. Cebulę aby łatwiej było grillować można nadziać na patyczek do szaszłyków. Wszystkie warzywa ugrillować.
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam bulionem. Ugrillowane warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe jeśli są małe zostawić w całości, większe przekroić na pół.
Wszystkie pokrojone składniki delikatnie połączyć z kuskusem. Dodać też posiekana natkę pietruszki. Można jeszcze delikatnie skropić olejem, doprawić do smaku ziołami włoskimi.
Pokrojoną cukinię i bakłażana skropić delikatnie olejem i oprószyć przyprawa do grillowanych warzyw. Cebulę aby łatwiej było grillować można nadziać na patyczek do szaszłyków. Wszystkie warzywa ugrillować.
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam bulionem. Ugrillowane warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe jeśli są małe zostawić w całości, większe przekroić na pół.
Wszystkie pokrojone składniki delikatnie połączyć z kuskusem. Dodać też posiekana natkę pietruszki. Można jeszcze delikatnie skropić olejem, doprawić do smaku ziołami włoskimi.