Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym kurczakiem i pistacjami
Filet z kurczaka nacieramy dokładnie przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką, lubczykiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy filet oblewamy sosem sojowym. Odstawiamy na całą noc w zamkniętym pudełku.
Następnego dnia grillujemy do miękkości. Zdejmujemy z patelni aby mięso odpoczęło, kroimy na plastry.
Mix sałat mieszamy z pokrojonym w paseczki pomidorem oraz pokrojonym w kosteczkę ogórkiem i papryką. Sałatę układamy na talerzach.
Na wierchu rozkładamy pistacje, pokrojoną w kosteczkę fetą i czarnymi oliwkami. Na całości rozkładamy filet z kurczaka.
Podajemy z jogurtem wymieszanym z posiekanym czosnkiem.
Następnego dnia grillujemy do miękkości. Zdejmujemy z patelni aby mięso odpoczęło, kroimy na plastry.
Mix sałat mieszamy z pokrojonym w paseczki pomidorem oraz pokrojonym w kosteczkę ogórkiem i papryką. Sałatę układamy na talerzach.
Na wierchu rozkładamy pistacje, pokrojoną w kosteczkę fetą i czarnymi oliwkami. Na całości rozkładamy filet z kurczaka.
Podajemy z jogurtem wymieszanym z posiekanym czosnkiem.