Sposób przygotowania:
Sałatka z gorgonzolą i domowym sosem vinegret
Mix sałat myjemy i osuszamy. Przekładamy do salaterki.
Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na połówki, dodajemy do sałaty.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Gorgonzolę kroimy w kostkę. Kukurydzę i ser dodajemy do reszty składników.
Robimy sos. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny i musztardą, dodajemy sól i pieprz. Sos wlewamy do sałatki, mieszamy. Smacznego!
Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na połówki, dodajemy do sałaty.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Gorgonzolę kroimy w kostkę. Kukurydzę i ser dodajemy do reszty składników.
Robimy sos. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny i musztardą, dodajemy sól i pieprz. Sos wlewamy do sałatki, mieszamy. Smacznego!