Sposób przygotowania:
Sałatka z serem pleśniowym i jabłkowym kuleczkami
Pistacje obieramy z łupinek, prażymy na suchej patelni.
Ser kroimy w kostkę.
Jabłka myjemy, obieramy, za pomocą specjalnej łyżeczki wycinamy kulki, posypujemy pieprzem.
Robimy dressing: miód łączymy z sokiem z cytryny, musztardą i oliwą, lekko doprawiamy solą (nie za dużo, bo ser jest słony), dokładnie miksujemy na płynny sos.
Rukolę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerze, dodajemy pozostałe składniki, polewamy dressingiem.
Ser kroimy w kostkę.
Jabłka myjemy, obieramy, za pomocą specjalnej łyżeczki wycinamy kulki, posypujemy pieprzem.
Robimy dressing: miód łączymy z sokiem z cytryny, musztardą i oliwą, lekko doprawiamy solą (nie za dużo, bo ser jest słony), dokładnie miksujemy na płynny sos.
Rukolę myjemy, osuszamy, wykładamy na talerze, dodajemy pozostałe składniki, polewamy dressingiem.