Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1047]

Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasem z niedzielnego rosołu zostaje nam trochę gotowanych warzyw, warto wtedy dodać do nich tuńczyka oraz ogórki konserwowe i przygotować pyszną sałatkę.

Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka

 

  • marchewka ugotowana 1 duża szt
  • pietruszka gotowana 1 duża szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • ogórki konserwowe 3 szt
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka
Ugotowaną pietruszkę oraz marchewkę kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy warzywa do sporej miski.

Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

Groszek konserwowy oraz tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.

Dodajemy musztardę, majonez, szczyptę soli i dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.
Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka
Ugotowaną pietruszkę oraz marchewkę kroimy w średniej wielkości kostkę.
Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka
Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka
Groszek konserwowy oraz tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.
Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka
Dodajemy musztardę, majonez, szczyptę soli i dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.