Sposób przygotowania:
Sałatka z gotowanego kurczaka i kukurydz
Piersi z kurczaka zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Mięso gotujemy do miękkości.
Ugotowane i ostudzone mięso kroimy w bardzo bardzo drobne kawałki. Dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Dodajemy majonez według uznania (wchodzi go dość sporo) oraz porzadnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i podajemy na kolacje, nie jest konieczne serwowanie wędliny, gdyż w sałatce jest wystarczająco dużo mięsa.
Ugotowane i ostudzone mięso kroimy w bardzo bardzo drobne kawałki. Dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Dodajemy majonez według uznania (wchodzi go dość sporo) oraz porzadnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do salaterki i podajemy na kolacje, nie jest konieczne serwowanie wędliny, gdyż w sałatce jest wystarczająco dużo mięsa.